"CarGo" поднео кривичну пријаву против таксиста због протеста

Председник Удружења грађана "CarGo" Александар Вучић поднео је Вишем јавном тужилаштву у Београду кривичну пријаву против организатора протеста таксиста јер су "злоупотребили право на штрајк чиме су угрозили безбедност грађана, нанели материјалну штету и утицали на стварање лоше слике главног града", саопштило је то удружење.

Александар Вучић је кривичну пријаву поднео против представника Савеза такси удружења Србије "Сатус" Александра Бјелића, Владе Булатовића из Струковног удружења такси предузетника Београд и Саше Кнежевића из Уговорне привредне такси коморе.

"Не само да је штрајк таксиста незаконит, већ је једини разлог штрајка било гашење апликације 'Car go' и гушење конкуренције, са ко зна којим све захтевима и интересним групама иза тога", рекао је Вучић и поручио да 750.000 чланова удружења "CarGo" неће дозволити уцене и злоупотребе.

Вучић је поставио питање последица незаконито организованог и вођеног штрајка.

"Председник државе, Влада и други надлежни органи више пута су јавно осудили штрајк таксиста и упутили им отворен позив на дијалог и решавање проблема, који они нису прихватили, него су прешли у радикализацију протеста", истакао је Вучић.

Председник Удружења грађана "CarGo" истиче да није први пут да таксисти злоупотребљавају право на штрајк и да су раније Влада и надлежни органи "попустили под притиском такси картела и испунили им тадашње захтеве, као што је опрост пореског дуга и да им се не заплењују возила због неплаћања пореза".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи