УНС И НУНС осуђују увреде Оливери Јовићевић

Удружење новинара Србије (УНС) осуђује вулгарне и сексистичке претње и увреде које су данас на Твитеру председник Покрета слободних грађана (ПСГ) Сергеј Трифуновић и његови истомишљеници упутили уредници емисије "Упитник" на Радио-телевизији Србије Оливери Јовићевић и тражи да јој се Трифуновић извини. Увреде је осудило и Независно удружење новинара Србије (НУНС).

Трифуновић је на Твитеру објавио да емисија коју Оливера Јовићевић води постоји да не би радила на позив, инсинуирајући на проституцију, као и да ће покрет на чијем је челу када дође на власт легализовати проституцију и омогућити јој да ради свој посао. Испод ове објаве следи низ једнако увредљивих претњи.

УНС истиче да увреде Трифуновића представљају радикализацију обрачуна политичара са новинарима и позива политичке странке, повереницу за заштиту равноправности и новинарске и невладине организације чија је мисија борба против насиља над женама да стану у заштиту достојанства Оливере Јовићевић.

Увреде је осудило и Независно удружење новинара Србије (НУНС).

"Непрофесионализам и незнање новинара подложни су критици и постоје механизми да се укаже на острашћеност или пропагандну делатност медијских радника, али су недопустиве сексистичке или било какве друге увреде и ниподаштавања у јавном простору, а нарочито тим методама не би смели да се служе политичари и јавни функционери", наводи НУНС.

Реаговао је и потпредседник Главног одбора СНС-а Марко Ђурић, који је рекао да напредњаци бране неприкосновено право на достојанство сваке жене у Србији.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво