Вулин: ФАП је од данас ушао у нову технолошку лигу

Министар одбране Александар Вулин обишао је данас привредно друштво "ФАП Корпорација" а.д. Прибој, где је између тог предузећа и Управе за одбрамбене технологије Сектора за материјалне ресурсе Министарства одбране данас потписан уговор о модернизацији борбеног оклопног возила Војске Србије, познатијег као БОВ.

Након обиласка погона монтаже, где су приказане тренутне активности које се врше на возилима за потребе Војске Србије, министар Вулин је рекао да су ФАП и Прибој стратешко опредељење Србије и да је ФАП ушао у једну нову технолошку лигу.

"Војска Србије се интензивно опрема и јача. Она чува своје постојеће капацитетe, своје постојеће способности, али их и значајно унапређује, а за то нам је итекако потребан ФАП", рекао је Вулин.

Министар одбране наглашава да Србија на челу са Александром Вучићем неће дозволити да ФАП престане да постоји, нити да се у Прибоју не живи добро, да се не развија, и не унапређује.

"Са великим поносом морам да кажем да је ФАП ушао у једну потпуно нову технолошку лигу. То је велики напредак за нас да је ФАП у стању да  се модернизује и да, они што је до њега, у потпуности унапреди борбено оклопно возило пешадије, да је у стању да ремонтује наше 'огњеве', да на веома захтевном тржишту увек буде први и да увек буде у стању да испуни сваки захтев Војске Србије", рекао је министар Вулин.

Министар одбране је додао да ће до краја ове године ФАП само са Војском Србије уговорити око четири милиона евра, што гарантује и опстанак ФАП-а и људи у Прибоју.

ФАП са Министарством одбране има седам потписаних уговора, а данас је потписани осми уговор којим ФАП улази у систем интеграторе борбених оклопних возила.

Генерални директор "ФАП Корпорације" Ранко Вуковић истакао је да ће потписаним уговором између ФАП-а и Управе за одбрамбене технологије, чија је вредност 220 милиона динара, Војска Србије добити модернизована возила, а ФАП посао.

Председник Општине Прибој Лазар Рвовић истакао је да је ФАП основ за опстанак и развој Прибоја и да својим посетама том предузећу министар Вулин показује своје, али и опредељење државе да се помогне Прибоју.

Обиласку "ФАП Корпорације" присуствовали су и начелник Управе за одбрамбене технологије генерал-мајор Младен Вуруна, који је у име Министарства одбране потписао данашњи уговор и начелник Кабинета министра одбране бригадни генерал Синиша Кресовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво