Таксисти прекидају протест

Након састанка са председником Србије Александром Вучићем, таксисти су одлучили да прекину протест. Председник Савеза ауто-такси удружења Србије Александар Бјелић извинио се грађанима због свих проблема, али је рекао да су они изазвани нерадом градских и републичких органа. Уколико се деси да договори не буду поштовани, таксисти ће у много већем броју тражити права, поручио је Бјелић.

Представници такси удружења који су данима протестовали у Београду састали су се са председником Србије Александром Вучићем.

Након састанка, Александар Бјелић је рекао да је констатовано где су проблеми унутар рада државних органа и да је договорено да се из дана у дан прати да ли ће држава стриктно примењивати прописе о нелегалном превозу путника.  

"Уколико се деси да то што смо се договорили не буде поштовано, таксисти ће у много већем броју тражити права", рекао је Бјелић.  

Истакао је да су председник Србије и представници такси удружења показали велико разумевање за грађане.

Каже да је протест био изнуђен потез и да таксисти више неће упирати прстом у било кога ко није радио свој посао. Додао је да је данас нови почетак и да ће се пратити спровођење закона. 

Бјелић је додао да су чули да је, док су седели са председником, већ одузето једно возило и пре договора. Апеловао је на све који обављају превоз путника, а то не чине у складу са законом, да је боље да не праве никакве проблеме. 

Појаснио је да ће протест престати када се представници таксиста буду обратили колегама и објаснили им о чему се разговарало.  

Напоменуо је да је важно и да се мења слика о таксистима, да ће почети куповина нових возила као и давање одређених погодности које ће се односити на превоз трудница.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да разговор са таксистима није био лак, али да је најбитније постигнуто.

Пре овог договора, десио се онај између компаније "CarGo Tehnologis" и новог удружења таксиста.

Раније су из "CarGo"-а саопштили да им се јавило стотинак таксиста који би прешли у ново удружење.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво