Нов мост преко Западне Мораве за воду и пешаке

У Трстенику је свечано отворен пешачки мост са цевоводом на Западној Морави чијом изградњом је решен проблем водоснабдевања за 10.000 људи, а који ће уједно служити и као пешачки, саопштило је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћај и инфраструктуре Зорана Михајловић уручила је употребну дозволу за мост председнику општине Трстеник Александру Ћирићу и најавила нова улагања.

"Влада Србије је уз Трстеник и радићемо и улагаћемо не само у комуналну инфраструктуру, него и у друге области. Радићемо заједно, бићемо уз вас и остваривати, уверена сам, нове резултате", рекла је Михајловићева, и подсетила да је у одржавање и реконструкцију путева у Расинском округу уложено више од четири милијарде динара.

Министарка је додала да је за развој Трстеника веома важно што ће се градити нови ауто-пут кроз централну Србију, Моравски коридор, који ће повезати Чачак, Краљево, Трстеник, Крушевац и друга места у овом делу Србије.

"То је важно и због бољег живота грађана и због стварања услова за развој привреде", додала је Михајловићева.

Нови висећи мост, чија изградња је трајала 12 месеци, део је пројекта магистралног водовода јер носи три цеви што ће омогућити да се са главног изворишта Звездан, осим градског, снабдевати пијаћом водом и сеоска насеља.

Висећи мост у Осаоници је распона 105 метара. Висина пилона је 12,5 метара, а горња кота стубова подигнута је за два метра како би се избегла могућност да их, као пре пет година набујала Морава оштети. 

У изградњу пешачког моста са цевоводом уложено је 715.000 евра, а укупно је кроз програме које Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре реализује са немачком развојном банком КфW уложено у области водоводне инфраструктуре у Трстенику 3,4 милиона евра.

Отварање је уследило после реконструкције старог моста који је претрпео озбиљна оштећења током разорних поплава 2014. године.

Председник општине Трстеник Александар Ћирић је истакао да ће нови висећи мост бити нови симбол града, али и омогућити водоснабдевање за око 10.000 грађана у овој општини.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво