Почиње вакцинација против грипа, реците лекару ако сте алергични на јаја или перје

Вакцинација против грипа почиње данас. Због повећаног интересовања грађана, набављено је 50.000 доза више. Из Института за јавно здравље "Батут" позивају ризичне групе да се на време вакцинишу.

Вакцине су спремне, у понедељак су допремљене у домове здравља.

Да би заинтересовани грађани примили вакцину, неопходно је да се прво јаве изабраном лекару.

"Изабрани лекар прегледа пацијента и утврђује да ли постоји тренутна акутна вирусна или бактеријска инфекција, као и да ли постоји алергија на јаја или перје. Потом пацијент може да прими вакцину", објашњава докторка Јелена Ковачевић.

Каже да је вакцина, пре свега, важна за такозвану ризичну популацију у коју спадају деца, труднице, породиље, особе са хроничним болестима плућа, срца и бубрега, дијабетичари, особе са малигнитетом и здравствени радници.

Пацијенткиња Бисерка Милошевић истиче да сваке године долази да прими вакцину због заштите. И када је болесна, каже, лакше се опорави.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи