Ђорђевић: Безбедност грађевинских радника на аеродрому биће на највишем нивоу

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са извршним директором за техничке послове компаније "Ванси", која је преузела управљање београдским аеродромом "Никола Тесла", Николасом Брусом како би разговарали о реализацији пројекта који је део плана започете концесије.

Зоран Ђорђевић рекао је да овај пројекат од националног интереса те да је Србији изузетно важно да саму реализацију концесије континуирано прати.

Како је истакао прва фаза, о којој се и разговарало на састанку, подразумева извођење грађевинских радова на реконструкцији и проширењу самог аеродрома.

"Циљ Владе Србије је да поменути радови теку несметано и да немају никакве последице на наше грађане, односно да не утичу на проток робе и услуга на аеродрому. Такође, ресорно министарство ће своје активности додатно усмерити и на обезбеђивање највишег нивоа безбедности и здравља на раду, како би радници несметано обављали свој посао и имали потпуну заштиту", рекао је министар.

Ђорђевић је подсетио да је поменута концесија обезбедила улагања у аеродром у наредних 25 година и како каже то ће допринети још већем броју путника и томе да аеродром ради у пуном капацитету, а за наше грађане то значи и више радних места.

Извршни директор за техничке послове компаније компаније "Ванси" Николас Брус захвалио је министру Ђорђевићу на конструктивном разговору и истакао да његова компанија жели да све фазе, када је у питању спровођење овог пројекта, обавља у складу са договором са надлежним институцијама, како би све било урађено у складу са законом и по највишим стандардима.

Састанку је присуствовала в. д. директорка Управе за безбедност и здравље на раду Марина Фуртула.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи