Најбољи падобранци су у Војсци Србије

На 65. државном првенству Србије у падобранству, које је одржано на спортском аеродрому "Залужани" код Бањалуке, златну медаљу освојио је заставник Синиша Мићић, а сребрно одличје старији водник Дејан Цветковић из Падобранске екипе Војске Србије "Небеске видре", док је бронзану медаљу освојио Слободан Терзић из Падобранског клуба ветерана 63. падобранске бригаде "Архистратиг".

Падобранска екипа Војске Србије "Небеске видре" освојила је треће место и у екипној конкуренцији бронзано одличје Меморијалног купа "Пет звијезда", који је такође одржан на спортском аеродрому "Залужани".

Заставник Синиша Мићић припадник 63. падобранског батаљона Специјалне бригаде Војске Србије и члан Падобранске екипе Војске Србије "Небеске видре", данас је имао вишеструки разлог за славље.

"Освојио сам прво место на 56. државном падобранском првенству Србије. За мене је ово велики успех, али и екипни успех ми је врло битан, јер се припремамо за велико такмичење које овог месеца имамо у Кини", истакао је заставник Мићић, додајући да је данас уписао 5.522 скок у својој тридесетогодишњој падобранској каријери.

Старијем воднику Дејану Цветковићу који је заузео друго место ово је прва медаља у појединачној конкуренцији. 

"Медаља коју сам освојио је не само мој, већ и успех целе Падобранске екипе „Небеских видри" са којом тренирам", рекао је старији водник Дејан Цветковић.

Такмичари из Србије који су се надметали за државна одличја дошли су из Падобранске екипе Војске Србије "Небеске видре", Падобранског клуба ветерана 63. падобранске бригаде "Архистратиг" и Аероклуба "Наша крила" из Параћина. 

Прво државно првенство Србије у падобранству одржано је 1949. године у Руми, а Меморијални куп "Пет звијезда" одржава се седми пут, као знак помена на страдање петорице чланова Падобранског клуба "Бањалука" на аеродрому "Залужани" 2012. године.

На оба такмичења учествовало је око 65 падобранаца из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Словеније, Хрватске, Аустрије, Шведске и Немачке, а од тога 30 њих борило за државног првака Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво