Промовисано више од 600 нових полицајаца

Полазници 19. и 20. класе Центра за основну полицијску обуку (ЦОПО), њих 677 примљено је у радни однос у Министарству унутрашњих послова. Mинистар полиције Небојша Стефановић поручио им је да они постају нова снага српског МУП-а.

На свечаној промоцији, испред Палате "Србија", уз свечани дефиле, којој је присуствовала и премијерка Ана Брнабић, најбољима су уручена признања на основу резултата током обуке, професионалне праксе и завршног испита.

Признања су уручена најбољима у 20. класи, првој у рангу Марији Филиповић из Суботице која је обуку завршила са просечном оценом 5,0, другој у рангу Тамари Петровић из Лознице са просечном оценом 4,99 и трећем у рангу Јовану Јовановићу из Крушевца са просечном оценом 4,97.

Решења о награђивању уручена су и најбољима у 19. класи, првом у рангу Стефану Газдићу из Прибоја, који је обуку завршио са просечном оценом 4,94, другом у рангу Бојану Цвијовићу из Београда са просечном оценом 4,92 и трећем у рангу Милошу Савићу, из Прокупља, са просечном оценом 4,92.

Марија Филиповић је, у име својих колега, са којима почиње каријеру у МУП-у, рекла да су полазници свесни изазова и одговорности и да обећавају да неће устукнути пред тешкоћама и препрекама.

"У име свих полазника, обећавам да ћемо својим радом и залагањем, поштено и часно служити Србији и свим њеним грађанама", поручила је Филиповићева.

Истакла је да полазници 19. и 20. класе поред знања из Центра носе и нешто што је још вредније, а то су нераскидива пријатељства.

Стефановић: Бити полицајац је много више од посла

Министар полиције Небојша Стефановић истакао је да полазници 19. и 20. класе ЦОПО већ данас постају нова снага МУП-а и поручио им да је пред њима озбиљна каријера, јер је бити полицајац много више од посла, али велика част и привилегија служити свом народу и земљи.

Стефановић је поручио да припадници МУП-а брину о томе да Србије буде стабилна и безбедна.

Како је рекао, не тако давна времена су показала да нема инвестиција, јаке економије, већих плата и пензија, у земљи у којој су "тајкуни важнији од народа, а обични грађани у сиромаштву и страху за безбедност".

"Одлучношћу државе, МУП је са другим безбедносним структурама стао на пут криминалу, осигурао безбедност и сада је ослонац грађанима", рекао је Стефановић.

Борба против криминала, како је напоменуо, није једна битка, већ стална борба, за коју су потребни мотивисани људи, те изнео податак да је 3.700 нових полицајаца и ватрогасаца ступило и службу од када је он на челу МУП-а.

"Вас је 677 који данас постајете део наше породице, међу којима је 145 дама. Ту нећемо стати", рекао је Стефановић и додао да нови полазници ускоро крећу њиховим путем.

Истакао је да су њихове старије колеге подигле лествицу високо, да је смањена стопа криминала, а у првих девет месеци ове године забележено 2.700 кривичних дела мање него лани.

"Криминалци се не шетају улицама Србије. Нема повлашћених пред законом, владавина права није фраза, за шта су заслужни полицајци, тужиоци и судије. Они су утабали стазе, а од вас очекујем још боље, да будете полицајци којима ће се сви поносити", поручио им је министар.

Позвао их је да понос и част, које данас носе у себи, носе увек, што ће им помоћи и да се суоче са изазовима и проблемима у каријери на које ће наићи.

"Одабрали сте правичан, частан и поштован позив, морате да будете велики људи, увек на служби грађанима, којима ћете бити помоћ и штитити их од опасности. Са грађанима се увек опходите са поштовањем и интегритетом, јер није важно само шта, него и како се ради", указао им је министар.

Стефановић је рекао да ће они својим опхођењем и поступањем градити углед МУП-а Србије.

"Пред вама је озбиљна каријера. Бити полицајац је много више од посла, велика част и привилегија је да служите свом народу и земљи", рекао је Стефановић.

Уследили су затим свечани дефиле и четири показне вежбе у којима су учествовали полазници ЦОПО, припадници Интервентне јединице, Јединице за обезбеђење личности и објеката и Жандармерије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи