Дан давања – бићемо бољи ако помажемо онима којима је помоћ потребна

Национални дан давања обележен је под слоганом "Школа добрих људи" у београдској школи "Бошко Буха" коју похађају 83 ђака са сметњама у развоју. Ове године прикупљају се средства за куповину опреме за 60 школа у Србији уз поруку да ћемо бити бољи ако помажемо онима којима је помоћ потребна.

Роботи пчелице за ђаке ОШ "Бошко Буха", за децу са сметњама у развоју, да имају квалитетнију наставу и боље образовање.

"Ја сам сигурна да су веома брзо пред нама дани када ћемо видети да нам ови наши мали добри људи показају да се добро добрим враћа", истиче Драгана Иванчевић из Српског филантропског савеза. 

"Леп пример како се људи удружују и раде заједно на решавању утврђеног проблема. Ове године национални Дан давања усмерен је на унапређење основног образовања, а ми то сматрамо улагањем у будућност Србије", наводи Кимберли Роуз из УСАИД-а.

Зато се, каже министар просвете, у школе много улаже – од реновирања зграда до опремења учионица новим технологијама.

"Оно што радимо системски то је дигитализација и за врло мало време образовни систем у Србији је доживео процват. У овој години имамо 10.000 дигиталних учионица, већ за следећу годину још 10.000 и у наредних годину и по дана ће апсолутно цео систем бити дигитализован", каже Шарчевић. 

Све то да би ђаци у Србији добили оно што њихови вршњаци у свету већ имају.

"Можете бити добар програмер, да можете да будете одличан возач, фантастичан заваривач, да можете да будете одличан политичар, финансијски стручњак, али је најважније, много важније од свега тога је да будете добар човек, јер само добри људи створиће добру земљу и боље друштво за све нас", каже премијерка Ана Брнабић.

Фондације, компаније и појединци који препознају значај давања прикупили су више од седам милиона динара за куповину наставних средстава. Недостају још три милиона. Да се даривање у Србији не кажњава кроз порезе већ подстиче, премијерка најављује измене закона, као што су то учиниле многе државе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво