Одговор РТС-а организаторима протеста "1 од 5 милиона"

Представници Савеза за Србију и група студената активиста покрета "1 од 5 милиона" одржали су конференцију за штампу испред зграде Радио-телевизије Србије. Директору РТС-а Драгану Бујошевићу постављено је питање зашто је поднео кривичну пријаву против студената који су офарбали улаз у зграду јавног сервиса. Одговор РТС објављујемо у целини.

Закон обавезује генералног директора РТС-а да предузме све мере како би заштитио имовину и средства које ова установа користи.

Закон обавезује директора да подноси пријаве против свих који оштећују или уништавају имовину и средства РТС-а, а на судовима је да утврде одговорност.

Ове чињенице су и те како добро познате свим организаторима протеста, који би такође предузимали све да заштите имовину и средства што њима припадају.

Зато је јасно да Драган Бујошевић, генерални директор РТС-а, не покушава да уплаши припаднике политичког покрета "1 од 5 милиона", него да само ради оно што му закон налаже.

РТС посебно подсећа да брига о имовини РТС-а не сме да буде само обавеза РТС-а, већ о њој треба да се старају и органи локалних самоуправа као и надлежни државни органи, јер, да подсетимо, имовина и средства које користи јавни медијски сервис су по Закону о јавним медијским сервисима у власништву Републике Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво