Одговор РТС-а организаторима протеста "1 од 5 милиона"

Представници Савеза за Србију и група студената активиста покрета "1 од 5 милиона" одржали су конференцију за штампу испред зграде Радио-телевизије Србије. Директору РТС-а Драгану Бујошевићу постављено је питање зашто је поднео кривичну пријаву против студената који су офарбали улаз у зграду јавног сервиса. Одговор РТС објављујемо у целини.

Закон обавезује генералног директора РТС-а да предузме све мере како би заштитио имовину и средства које ова установа користи.

Закон обавезује директора да подноси пријаве против свих који оштећују или уништавају имовину и средства РТС-а, а на судовима је да утврде одговорност.

Ове чињенице су и те како добро познате свим организаторима протеста, који би такође предузимали све да заштите имовину и средства што њима припадају.

Зато је јасно да Драган Бујошевић, генерални директор РТС-а, не покушава да уплаши припаднике политичког покрета "1 од 5 милиона", него да само ради оно што му закон налаже.

РТС посебно подсећа да брига о имовини РТС-а не сме да буде само обавеза РТС-а, већ о њој треба да се старају и органи локалних самоуправа као и надлежни државни органи, јер, да подсетимо, имовина и средства које користи јавни медијски сервис су по Закону о јавним медијским сервисима у власништву Републике Србије.

број коментара 0 Пошаљи коментар