Обележено 85. година од убиства краља Александра Првог

Изасланик председника Србије Александра Вучића, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, присуствовао је церемонији обележавања 85. година од убиства краља Александра Првог Карађорђевића у Марсеју.

Зоран Ђорђевић је у Марсеју, у пратњи генерал мајора из Министарства одбране Слађана Ђорђевића, положио венац на Споменик француско-српског пријатељства, саопштило је Министарство.

Ђорђевић је истакао да су Србија и Француска увек биле пријатељске земље и на истој страни, а такви добри односи трају и данас захваљући залагању председника Србије Александра Вучића и председника Француске Емануела Макрона.

"Убиство краља Александра представљао је велики губитак за целу Србију и њен народ. Никада не смемо заборавити оне који су недужни страдали јер су се борили за нашу болу будућност, у којој данас живимо и на томе смо им вечно захвални", рекао је Ђорђевић.

Министар је присуствовао и литургији у грчкој цркви "Дормитион", а након тога са француском државном секретарком Министарства војске Жанвијев Дариусек положио цвеће на комеморативној плочи где су убијени краљ Александар и Луј Барту.

број коментара 0 Пошаљи коментар