Награђена храброст радника "Путева Србије" који су спасили људски живот

На наплатној станици Предејане 19. септембра у раним вечерњим сатима око 30 минута одвијала се права драма. Двоје радника "Путева Србије", запослени као инкасанти на овој наплатној станици, спасили су живот турском држављанину, дијабетичару коме је позлило због наглог пада шећера у крви.

Далибор Трајковић, радник на наплатној станици Предејане је рекао да је то био догађај који ће памтити целог живота.

Све се одиграло са сумраком кишног септембарског дана на самом почетку смене. Испред наплатне станице Предејане Далибор је угледао заустављен ауто и чуо дозивање.

Схватио је да нешто није у реду и без размишљања, напустивши радно место, потрчао да помогне. Човека стар око 60 година на месту сувозача био је без икаквих знакова живота. Уз њега син беспомоћан и унезверен.

"Ја сам га извукао, поцепао кошуљу и кренуо са реанимацијом, тек после 4-5 пута давања вештачког дисања почео је да реагује. Колегиница ми је донела воду да га освежим па смо га унели у просторију и радили све по инструкцијама лекара", испричао је Далибор Трајковић.

Присебност и храброст показала је и Далиборова колегиница Јелена Стошић, радница на наплатној станици Предејане. Рекла је да није било панике.

"Колега ме је позвао да му помогнем, ја сам позвала Хитну помоћ у Врању, али они су ми рекли да нису надлежни па су они обавестили Хитну помоћ у Лесковцу одакле ме је назвао лекар и говорио шта да радимо и ето успели смо", рекла је Јелена Стошић.

Захваљујући присебности и знању, пре свега завршеној обуци за прву помоћ само два месеца раније, направили су подвиг којим се поноси предузеће "Путеви Србије".

"Ја сам као шеф предложио стумулацију, односно повећање основице плате за 20 одсто, а в. д. директора Зоран Дробњак потписао им је радни однос јер су до сада радили од 15. јуна - радили по уговору", рекао је Иван Новковић, шеф одсека Ниш-Прешево ЈП "Путеви Србије".

Само јужним краком Коридора 10 овог лета прошло је преко милион возила. Хуманост, храброст, људскост инкасанти "Путева Србије" показали су дуж читавог Коридора.

"Безброј је таквих ситуација, подсетићу само на једну када су наши радници са 12 противпожарних апарата помогли да се угаси запаљен камион", рекао је Ненад Станковић, заменик шефа одсека.

Задовољство што су спасили један људски живот Далибор и Јелена не крију, као ни захвалност лекарима хитне помоћи из Лесковца и лесковачке опште болнице одакле је исте вечери стигла лепа вест.

После указане лекарске помоћи турски држављанин наставио је пут ка Немачкој где живи и ради.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво