И новосадски таксисти крећу у протесте

Протестне вожње новосадских таксиста почеће у 13 часова и планирано је да трају свакодневно до испуњења захтева које су поставиле њихове колеге у Београду, који протестују већ више дана.

Председник Уговорене привредне такси коморе Војводине Раденко Видаковић за 021.rs каже да су тражили од полиције да им омогући да протестна вожња иде кроз Нови Сад без заустављања како би правили што мање проблема у саобраћаја.

У протесту се може очекивати и више стотина возила, а учествоваће удружења Пан такси, Црвени и Ред такси, МБ такси, Наш такси, Макси Новосађани, ВИП такси, Сити такси, СОС такси, Делта такси и Такси Војвођани.

Предвиђено је да се сви окупе у 12.30 часова на окретници на Мишелуку и да од 13 часова крену у вожњу трасом Моста слободе, Булевара ослобођења, Булевара Јаше Томића, Кисачке, Јована Суботића, Шафарикове, Успенске, Булевара Михајла Пупина, Жарка Зрењанина, Стражиловске, Булевара цара Лазара, Фрушкогорске до Штранда.

Колико ће трајати вожња зависиће од брзине проласка кроз градске улице, али не би требало да буде заустављања и максимално планирано време протеста је до 15 часова.

Видаковић за 021.рс наводи да таксисти траже поштовање законских прописа, односно да инспекција, полиција и друге државне службе "раде свој посао и спрече нелегалан превоз као што су линијски таксисти, агенције за превоз, Car Go, који већ постоји у Београду и само је питање времена када ће се нешто слично појавити у Новом Саду и другим срединама".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво