Касни испорука кинеских аутобуса, платиће милионске пенале

Кинеска компанија "Хајгер" саопштила је да ће доћи до кашњења у испоруци једног дела уговорених градских аутобуса и због тога упутила извињење Београђанима. ГСП најавио да ће наплатити пенале.

До кашњења је, како је саопштила компанија, дошло јер су због примене нових еколошких стандарда у ЕУ произвођачи мотора каснили с почетком производње најновијих "евро 6 степ Де мотора", односно због застоја у производњи мотора за европско тржиште.

"Произвођачи дизел мотора имали су ограничен рок до 1. септембра ове године за прилагођавање производње најновијим нормативима 'евро 6' што је довело до кашњења у испоруци мотора", наводи у саопштењу представник компаније "Хајгер" у Србији Александар Томашевић.

У саопштењу достављеном Танјугу наводи се да је у првом "лоту" компанија на време испоручила првих 30 аутобуса израђених са моторима по најновијем стандарду "евро 6 степ Де".

Иако "Хајгер" неће моћи да испоручи све аутобусе у уговореном року до данас, 8. октобра, компанија наводи да ће аутобуси сукцесивно стизати и бити испоручени ГСП-у најкасније до 30. новембра.

Компанија наводи да је уложила максималне напоре да до кашњења не дође, али да на отежане факторе није могла да утиче.

"Иако је кашњење настало из објективних разлога, компанија 'Хајгер' ће поштовати све принципе коректног пословног односа у складу са Уговором који је потписан са фирмом ГСП Београд и Градом Београдом", стоји у саопштењу.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 24. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи