Радио Београд – најстарији електронски медиј који прати трендове

У Српској академији наука и уметности, у згради где је почело свакодневно емитовање програма, Радио Београд је прославио 95. рођендан. На свечаној академији уручене су награде "Златни микрофон" заслужним појединцима за дугогодишњи рад, допринос квалитету и слушаности програма најстаријег електронског медија на Балкану.

Витални 95-годишњак чува традицију и иде у корак с временом. Када се први пут огласио, емитовао је вести, концерте и извештај који је постао један од његових амблема.

Радио је први уређај који је окупљао читаве породице, комшије... заслугом Радио Београда "Веселе вечери" и других забавних емисија. Пред његовим микрофоном смењивали су се угледни уметници, писци. Овогодишњи "Златни микрофон" припао је песнику Љубивоју Ршумовићу.

"Ни дан данас не пишем за децу. Ја пишем за људе у деци и децу у људима", каже Ршумовић.

Од прве адресе у Кнез Михаиловој улици до данашње у Хиландарској Радио Београд је прешао мало растојање у километрима али велико у деценијама, развоју садржаја програма и примени нових технологија.

"Већ годину дана програм Радио Београда се емитује у дигиталном сигналу с предајника Авала. Увели смо и четири нова тематизована канала тако да заједно с ова четири канала Радио Београд емитује 168 сати програма дневно", каже директор Радио Београда Милан Недић.

Још један доказ да најстарији члан РТС-ове породице остаје млад духом су они, добитници студентске награде "Неда Деполо" за креативни допринос радио-изразу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво