Штета због хаварије у Улици краљице Марије око пет милиона

Градски урбаниста Марко Стојчић каже за РТС да је пуцање водоводне цеви у Улици краљице Марије најобичнија хаварија и да ће одложити крај радова за један или два дана. Оцењује да је мај реалан рок за завршетак радова на Савском тргу и напомиње да ће током тог периода саобраћај функционисати сваког дана.

Челници Града најављују да се сређивање централних градских општина наставља, а градски урбаниста Марко Стојчић је, гостујући у Београдској хроници, рекао да велики проблеми не постоје и да су преувеличани.

Истиче да за преслагање коцки на Тргу републике највише кривице сносе пројектант и извођач радова, и да су зато тако лако прихватили да санирају квар.

Половина површине од 41.000 коцки је постављена, наводи Стојчић.

Упитан да ли ће одговорни сносити неке санкције, наводи да су радови завршени 55 дана пре рока, да је проблем примећен пре него што је Град преузео објекат, када је то, правно гледано, још увек било градилиште.

Град је инсистирао да се поправка заврши пре краја октобра, када истиче уговор.

"Важно је да ми немамо додатних трошкова", напоменуо је Стојчић.

Постоји и гаранција од три године, ако се појави поново неки проблем, мада се то не очекује, напомиње градски урбаниста.

Што се тиче пуцања водоводне цеви у Улици краљице Марије, наводи да је, према прелиминарним проценама "Београдског водовода и канализације", штета због хаварије око пет милиона динара.

Указује да је то најобичнија хаварија цеви, ништа неуобичајено, и да је привукла пажњу само зато што се налази у близини градилишта.

Стојчић напомиње и да пуцање цеви нема везе са извођачем, и да ће радови због хаварије бити продужени један или два дана.

Што се тиче реконструкције Савског трга, градски урбаниста каже да је мај реалан рок за завршетак радова.

Напомиње да ће током тог периода саобраћај функционисати сваког дана.

"Прво се гради кружна саобраћајница око Трга, па када се она пусти у функцију, приступиће се реконструкцији Савског трга и црпне станице", наводи Стојчић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво