Старо правило које се никада не мења на шабачком вашару

Некада су са мечком Божаном позивали мештане по мачванским селима да дођу на вашар, а сада позив није потребан. Малогоспојински шабачки панађур, највећи је и најпознатији вашар. Званично, почео је данас, али се уз Саву забавља, продаје и троши још од прошлог викенда.

Преживео је вашар од Балканских – све ратове, економске кризе и друштвена уређења, а прошле године и промену локације.

Од технике до јастука, од шерпи до књига, на комад и на кило, и са етикетом и зарђало. Купује се и продаје и што треба и не треба, у вашарској рачуници сви су у плусу.

Тезге на километар и по, на три хектара забавни парк а за провод  – петнаест шатри.

За окретање на тоне меса на ражњевима, прасићи и јарићи тражили су се по целој Србији, а уз домаће, гости су са свих страна.

И док је сваке године све већи број децибела и километара развучених каблова, старо вашарско правило за срећну годину се не мења. Са предрасудама се не долази , без пазара – не одлази.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво