Због квара на магистралној цеви многи Београђани до јутра без воде

Многи Београђани до сутра ујутру неће имати воде, због квара на магистралној цеви у Улици Краљице Марије. Машине чисте Улицу Старине Новака која је била пуна шљунка и земље. Аутобуси, који су били преусмерени на Таковску улицу, поново иду редовном трасом.

Јутрос око пет часова пукла је магистрална цев у Улици Краљице Марије и поплавила готово читав крај. Било је потребно чак шест сати како би се затворили вентили.

Радници Београдског водовода и канализације су цео дан на терену, а према информацијама РТС-а, још најмање 12 сати ће бити потребно да би се квар уклонио.

Радници још нису успели да приђу пукнутој цеви, чекају да им из Електродистрибуције искључе струју, како би уклонили бетонску подлогу за шине, испод које је пукнута цев.

Секретар за ванредне ситуације Града Београда Дарко Главаш каже да ће од тренутка када радници дођу до цеви бити потребно седам до 10 сати да се квар отклони, а онда треба да се напуни мрежа. 

У широј зони града је данас успостављено водоснабдевање, истиче Главаш, али и додаје да потрошачи у околним улицама неће имати воде до јутарњих сати. У центру града је постављена 21 ауто-цистерна са водом за пиће.

Пукнута цев стара је 30 година и није мењана приликом реконструкције. 

Зграду градске управе од поплаве бранили су песак и шут, који је завршио и на коловозу, којичисте машине.

Аутобуси 33 и 48 били су из Улице Старине Новака преусмерени на Таковску улицу, али су се касније данас вратили на стару трасу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи