Судбина мале Нађе подигла на ноге читаву Србију

Прича о шестогодишњој Нађи Младеновић из Ниша, која живи у веома лошим условима, без мајке која ју је одбацила убрзо по рођењу и оца који је засновао нову породицу у другом граду, изазвала је реакцију многих радих да помогну. Уплате на жиро рачун пристижу, јављају се донатори, а град је Нађи обезбедио стан.

Судбина мале Нађе, крхког здравља, која живи са баком и деком у неусловној кући без тоалета и пешачи пет километара до школе, за неколико дана подигла је на ноге не само Ниш, већ читаву Србију.

"Имамо више од 500 позива и порука дневно. Људи нуде свакакву врсту помоћи, од финансијске, преко материјалне, до чак скрбништва над дететом", рекао је Милош Станковић, директор ОШ Мирослав Антић из Ниша.

Када се сазнало у каквим условима живи ова породица, у њихово збрињавање укључиле су се и институције, које су и до сада уплаћивале новац и помагале. 

"Стан за социјално становање биће опредељен за ову породицу, и знатна средства која ће бити усмерена ка адаптацији и реконструкцији објекта који ће бити намењен за становање", истакла је Тијана Ђорђевић Илић, градска већница.

Лидија Станковић из Центар за социјални рад "Свети Сава" из Ниша наглашава да је Нађин тата пристао да бака преузме старатељство тако да ће она наставити да живи у средини коју познаје.

Бака и дека, којима је будућност унуке највећа брига, имају огроман терет мање.

"Срећни смо веома, мала Нађа биће у лепом стану где ће имати и да се окупа, стан је близу школе. Хвала свим донатороима који су дали и гардеробу и храну. Немам речи којима бих могла да се захвалим", каже Славица Младеновић, Нађина бака.

Младеновићи нису никада тражили помоћ, па се о условима у којима живе сазнало када је Нађа кренула у предшколско, а васпитачица и школа покренуле акцију помоћи.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво