Почео са радом први мобилни информативни центар МУП-а

У селу Ковачевац код Младеновца представљен је рад првог мобилног информативног центра Министарства унутрашњих послова, у коме ће грађани моћи да затраже информације везане за рад полиције, али и да изваде лична документа.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић истакао је да ће мобилни информативни центар омогућити грађанима који живе у насељима удаљеним од полицијских управа и станица, где има старијег и слабо покретног становништва, да на брз и ефикасан начин дођу до информација о раду полиције, али и да изваде лична документа.

Према његовим речима, овај пилот-пројекат резултат је сарадње Републике Србије и Савезне Републике Немачке која је и донирала возило у коме се налази мобилни информативни центар, а које је Министарство унутрашњих послова Републике Србије опремило савременом информатичком опремом.

Министар је указао да је овакав вид рада са грађанима покренут отварањем информативних центара у Панчеву и Београду, у којима је више десетина хиљада грађана добило тражене информације.

"Циљ нам је да, уколико се овај пројекат покаже успешним, са већим бројем возила дођемо до сваког насеља у коме грађани искажу потребу, да им будемо на услузи и да им приближимо рад полиције", истакао је Стефановић.

Амбасадор Савезне Републике Немачке Томас Шиб указао је да је овај пројекат наставак дугогодишње успешне сарадње између министарстава унутрашњих послова Србије и Немачке, посебно истакавши сарадњу српске полиције са полицијом немачке покрајине Баден-Виртемберг.

"Заједнички смо током пролећа у Београду отворили Информативни центар који је стационаран и радује ме што је он наишао на добар одјек код грађана и што га активно користе", рекао је Шиб и додао да ће мобилни инфо-центар који је данас приказан омогућити грађанима да брже дођу до информација и добију документа.

"У Немачкој постоји принцип да полицијски службеници буду блиски народу. Ми зато кажемо да је полицајац пријатељ и партнер сваком грађанину и веома ме радује што данас имам прилику да вам пренесем то наше искуство", закључио је Шиб.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи