Вулин примио војнике који су жени спасили живот

Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, примили су припаднике 22. пешадијског батаљона Друге бригаде Копнене војске, који су недавно указивањем прве помоћи спасили живот жени коју је ударио аутомобил у селу Гугаљ.

У спасавању су учествовали мајор Иван Тодосијевић, потпоручник Јанко Нинковић и старији водник прве класе Душан Обрадовић, саопштило је Министарство одбране.

Тројица припадника Војске Србије били су очевици саобраћајне незгоде до које је дошло када је возач путничког аутомобила слетео с коловоза и ударио жену у селу Гугаљ, на путу између Пожеге и Чачка.

"Пришли смо до места несреће, где смо видели старију жену како лежи у каналу поред ограде. Зауставио сам аутомобил, изашли смо и схватили да је тешко повређена", објаснио је мајор Тодосијевић и додао да је жена била у бесвесном стању, повређене главе и да је крварила из носа.

Према његовим речима, све до доласка Хитне помоћи, он и колеге нису се одвајали од повређене жене и предузели су све како би јој спасили живот.

Тројица припадника 22. пешадијског батаљона помогла су екипи хитне помоћи да пацијента стави на носила и убаци у санитетско возило. Упознали су лекаре о стању повређене жене и објаснили да постоји велика могућност унутрашњих повреда.

"Бавимо се таквим послом где морамо да знамо шта се ради у случају самооповређивања и у случају неопходности указивања помоћи неком другом, док неко од стручних органа не дође", објаснио је мајор Тодосијевић.

Потпоручник Јанко Нинковић сматра да би сваки припадник Војске Србије поступио на сличан начин и поручује да грађани Србије треба да знају да на своју војску могу да рачунају и да их припадници војске чувају увек, без обзира да ли носе униформу или не.

Старији водник прве класе Душан Обрадовић иситакао је да је поносан што је са својим колегама успео да репрезентује војску у најбољем светлу и рекао да народ може да верује војнику, јер је војник увек спреман да помогне свом народу.

"Србија је поносна на своју војску"

Министар одбране Александар Вулин изразио је задовољство што Војска Србије у свом саставу има добре, храбре и одлучне људе који ће увек помоћи свакоме коме је помоћ потребна.

"Кад год видите униформу и војника, без обзира да ли је на дужности или није, он је ту да вам помогне и можете бити сигурни да је ту и помоћ и закон и ред. Србија је поносна на своју војску", нагласио је Вулин.

Министар одбране је истакао да свако треба да буде спреман и обучен да усвоји "вештине које смо некада имали и којима смо помагали другима, а које су данас неправедно и потпуно безразложно заборављене и запуштене".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи