Вежба процедура у случају удеса авиона

Занимљиви снимци генералне пробе процедура у случају удеса авиона. Биће приказана координација рада ватрогасаца, спасилачких јединица Црвеног крста, хеликоптерске јединице МУП-а и контроле летења.

На аеродрому "Никола Тесла" вечерас ће бити одржана демонстрација процедура и поступака у случају удеса већег ваздухоплова у близини аеродромске зоне, у којој ће учествовати хеликоптер Хеликоптерске јединице МУП-а.

Вежби ће присуствовати више од 50 представника држава из канцеларије Међународне организације цивилног ваздухопловства за Европу и Северни Атлантик, а окупиће и представнике међународних ваздухопловних организација, као што су Еуроконтрол, COSPAS-SARSAT, CANSO и друге.

"Вежба има показни карактер и биће приказана координација рада учесника ватрогасне јединице на аеродрому 'Никола Тесла', спасилачких јединица Црвеног крста, хеликоптерске јединице МУП-а, рад контроле летења. Имаћемо, такође, координацију рада активности медицинских тимова Клиничког центра Србије, Војно-медицинске академије, заједно са службама обезбеђивања и граничне полиције МУП-а", рекао је Никола Шаранчић из Директората цивилног ваздухопловства.

Вежба се одржава у оквиру тродневне радионице посвећене трагању и спасавању, чији је домаћин Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије, а која је почела јуче.

Наредно дешавање планирано је сутра на аеродрому "Вршац" где ће се одржати годишња вежба трагања за ваздухопловом и спасавања лица пуног капацитета под називом "SAREX 38-19".

Ова вежба биће до сада највећа симулација удеса летелица и активирања целокупног цивилног и војног система трагања и спасавања Србије.

Међународна организација цивилног ваздухопловства, утврдила је да је степен усаглашености система цивилног ваздухопловства у складу са међународним стандардима и препорученом праксом 93,3 одсто, што Србију сврстава на 5. место у Европи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво