Министарство: Није издата ниједна дозвола за извоз оружја у Јемен

Ниједна дозвола за извоз наоружања, војне опреме као ни робе двоструке намене није издата за Јемен као ни за било коју другу земљу која се налази под санкцијама међународне заједнице, саопштило је Министарство трговине, туризма и телекомуникација.

Министарство је реаговало на информације које су се последњих дана појавиле у електронским и штампаним медијима у вези са наводним извозом оружја из Србије у Јемен.

"Све дестинације извоза српског наоружања и војне опреме наведене су у Годишњим извештајима о извозу и увозу наоружања и војне опреме које Влада Републике Србије усваја и који су јавно доступни на сајту Министарства www.mtt.gov.rs", наведено је у саопштењу.

Министарство подсећа да је Србија, по транспарентности у извештавању већ низ година високо котирана, међу првих пет земаља у свету, на листи Барометар транспарентности коју израђује и објављује организација „Small Arms Survey", са седиштем у Женеви.

"Република Србија, као један од већих произвођача и извозника наоружања и војне опреме у региону ни на који начин не може сносити одговорност за то како ће земља крајње дестинације даље поступати са увезеном робом", закључује се у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво