Србија добила место у борду директора Светске здравствене организације

Нови директор Светске здравствене организације за Европу др Ханс Клуге, понудио је Србији да има свог представника у борду директора ове организације, саопштило је Министарство здравља.

Доктор Ханс Клуге је место у борду директора Светске здравствене организације понудио Србији приликом састанка са министром здравља Златибором Лончаром у седишту Светске здравствене организације у Копенхагену.

"То ће бити први пут да Србија и наш здравствени систем добију овако високо позиционирано место у Светској здравственој организацији, уједно и још једна потврда резултата које је наша земља остварила последњих година на пољу реформи и квалитета здравственог система", наводи се у саопштењу Министарства здравља.

Министар здравља Златибор Лончар истакао је да Србија први пут добија такву понуду и да је велика ствар за све у здравственом систему што ће наша земља моћи да утиче на здравствену политику у Европи.

"Мислим да је грађанима јасно да се то не добија на лепе очи, већ се заслужује радом. Господин Клуге је био у Београду пре пар недеља и могао је да се увери шта радимо и шта смо урадили, па је на основу тога донео одлуку да понуди место Србији", рекао је министар Лончар за РТС.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво