Четири медаље за младе информатичаре

На 27. балканској информатичкој олимпијади у Атини, четворочлана информатичка екипа Србије освојила је две златне, једну сребрну и једну бронзану медаљу.

Златну медаљу освојили су Тадија Шебез и Никола Пешић из Гимназије "Јован Јовановић Змај" у Новом Саду.

Сребрну медаљу освојио је Јован Бенгин из Математичке гимназије у Београду, а бронзану Младен Пузић, такође из Математичке гимназије.

Такмичење је одржано од 9. до 14. септембра у престоници Грчке.

Освојеним медаљама је екипа Србије остварила и збирно најбољи резултат у конкуренцији 13 земаља, односно 55 такмичара који су учествовали на такмичењу.

Србија има укупно освојених 1.411 бодова и налази се испред другопласиране Румуније са 1.310 и трећепласиране Бугарске са 1.060 бодова.

Вођа екипе Србије био је др Владимир Миловановић, доцент на Универзитету у Крагујевцу, а његов заменик Владимир Миленковић, студент на Универзитету у Кембриџу, наводи се у саопштењу Друштва математичара Србије.

Председница Владе Србије Ана Брнабић честитала је на успеху четворочланој информатичкој екипи наше земље.

"Злато за Србију! На Балканској информатичкој олимпијади у Атини, наши млади информатичари су освојили четири медаље и збирно прво место у конкуренцији 13 земаља. Честитке од срца за Тадију Шебеза, Николу Пешића, Јована Бенгина и Младена Пузића. Желим вам још много успеха у будућности", написала је Брнабићева на Твитеру.

Државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић такође је честитала информатичкој екипи Србије на оствареном успеху.

"Поносни смо на младе информатичаре Србије који су остварили збирно најбољи резултат у конкуренцији 13 земаља. За нас је њихов успех подстрек да додатно улажемо у младе таленте, али и да наставимо са унапређењем образовног система, посебно у сфери развоја информатике и примени ИКТ-а у свим наставним предметима", истакла је Матићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво