Мојсиловић: Припадницима војске од новембра повећање плата

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић каже за РТС да се повећање плата припадника војске може очекивати од новембра. Истакао је и да је имао интензивне разговоре са председником и врховним командантом војске Александром Вучићем и министром одбране Александром Вулином о развоју, опремању и модернизацији Војске Србије.

Милан Мојсиловић је, гостујући у Дневнику РТС-а, истакао да је повећање плата припадника Војске нешто што је "јако близу и веома видљиво" и да је то директно везано за одлуку Владе.

"Ја их очекујем већ колико до краја новембра у том сегменту видљиве кроз плату свих припадника Војске Србије и у Министарству одбране", додао је Мојсиловић.

Истакао је да је имао интензивне разговоре са председником и врховним командантом војске Александром Вучићем, министром одбране Александром Вулином о развоју, опремању и модернизацији Војске Србије.

"Разумећете ме што о детаљима не могу да причам, али одлуке које су донете са нивоа председника републике усмеравају тежиште нашег рада на најмасовнији вид Војске Србије – на копнену војску", навео је Мојсиловић.

Указао је да су већ отпочели опремање сложеним борбеним системима.

"То су хаубице 'нора' 155 милиметра, односно бобена возила 'лазар 3' које до краја године очекујемо у још једној пешадијској јединици копнене војске", додао је Мојсиловић.

Нагласио је да је стање у ратном ваздухопловству тренутно тако да обезбеђује потпуну контролу ваздушног простора.

"Војска Србије није онаква каква је била јуче, засигурно ће бити сутра много боља у односу на данашњи период", додао је Мојсиловић.

Рекао је да је данас био посебан дан за војску, свечан и позитиван, јер је промовисана најмлађа генерација официра.

Додао је да 156 официра најмлађе генерације стаје у строј Војске Србије.

Навео је да је у овој генерацији већи број официра, а да је оно што их мотивише да упишу Војну академију пре свега – поверење у војску, поверење у државу и патриотизам.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво