Чивијаши у Шапцу приказали и свој подмладак

Шабац, познат као "Чивијашка република", и током овогодишње Чивијаде показао је своје најлепше лице – веселу атмосферу, ведар дух, смисао за шалу и свој чивијашки подмладак. Само на Чивијашком карневалу улицама Шапца у дефилеу око 4.000 учесника из 15 земаља света, а у јединственој паради трудница и беба – око 600 беба са родитељима.

На челу најлепше и најбројније карневалске трупе до сада стала је мајка Милена Несторовић са петоро деце, од којих је најмлађа осмомесечна Теодора. Велика породица је, кажу, обавеза али и највредније што се може имати.

"Да је лако – није, али ако је здравља и среће, све се може, тако да, свима порука да је породица најважнији део живота", каже Милена.

У карневалу 323 дечака, 279 девојцица и 64 труднице. Најчешћа женска имена су Дуња, Хелена и Теодора, а мушка Лазар, Вукашин и Василије.

Младен Пантелић из Шапца је традиционално на карневалу већ трећу годину, а долазио је и на карневал трудница док му је супруга била у другом стању.

"Ово је стварно понос за наш град, за нашу децу, за наше труднице, част ми је да учествујем у овако лепој манифестацији", истиче Бранка Бобић из Шапца.

Весели дефиле снажно је подржан аплаузом родбине и пријатеља уз учешће познатих Шапчана са децом!

Карневал је посетила и глумица Нина Јанковић. "Само да се што више деца рађа, да имају што више другара, браће и сестара, пошто су деца стварно украс света", наглашава Јанковићева.

Шапчани верују да ће осим рекорда у подели осмеха на Чивијади до краја године забележити и рекордан број беба у породилишту, чак два пута више него на карневалу. Према последњим информацијама, воде девојчице.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво