Томић: Одлука Града да се замене коцке на коловозу оправдана

Одлука Града Београда да се коцке на коловозу око недавно реновираног Трга републике замене и прилагоде свим видовима јавног транспорта је апсолутно оправдана, кажу у Институту за путеве Београда и очекују да ће извођач радова то учинити у датом року.

Ненад Томић из Института за путеве Београда наводи за Танјуг да услови учешћа у саобраћају морају да буду подједнако ваљани за све учеснике.

"Након реконструкције, Трг републике је у амбијенталном, урбаном и сваком другом смислу постао врло репрезентативан део нашег главног града. Ипак, постоји један сегмент о којем извођач и они који су се бавили пројектом нису водили рачуна, а то је да услови учешћа у саобраћају морају да буду подједнако ваљани за све учеснике", рекао је Томић.

Навео је да тешкоће приликом вожње и проласка имају бициклисти, мотоциклисти и особе са инвалидитетом чиме, додао је, може да буде угрожена не само њихова, него и безбедност других учесника у саобраћају.

"Због тога је одлука Града Београда, а након ванредне инспекције и налога заменика градоначелника Горана Весића, апсолутно оправдана", додао је он.

Из Института поруцују да инвеститор има право рекламације, уколико се покаже да из неког разлога није задовољан радовима, те да Град с правом користи ову могућност.

Такође, изражавају очекивање да ће извођач радова у реално датом року прилагодити улице око Трга републике свим учесницима у саобраћају.

Заменик градоначелника био је јутрос у ванредној инспекцији на недавно реновираном Тргу Републике и разговарао са извођачима радова којима је дао рок од 35 до 40 дана да пресложе коцке на коловозу око трга јер је, како је образложио, направљен пропуст и нису постављене равномерно, због чега коловоз није функционалан за све грађане.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара