Возачи Војске Србије победници Међународног такмичења војних возача

Припадници Војске Србије победници су другог Међународног такмичења војних возача и у појединачном и у екипном пласману, међу девет екипа, које је данас, проглашењем победника, завршено у краљевачкој касарни "Рибница".

У екипној конкуренцији прво место заузела је екипа Војске Србије, друго екипа Руске Федерације, а трећу позицију екипа Италије, саопштило је Министарство одбране.

Признања је представницима екипа уручио министар одбране Александар Вулин на церемонији свечаног затварања у касарни "Рибница".

У појединачној конкуренцији сва три прва места заузели су возачи Војске Србије - на победничко постоље попео се десетар Слободан Милашиновић, други је десетар Данијел Добрић, а трећи разводник Радован Вукашиновић.

Најбољима је медаље и признања уручио заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Петар Цветковић.

Честитајући војним возачима на постигнутом успеху, министар Вулин је истакао да Војска Србије користи сваку прилику да се обучи, да подели своја искуства, али и да учи од других армија.

"Били смо добри домаћини и армије из читавог света су могле да посведоче да Војска Србије може да се мери са сваком од највећих армија света. Задовољан сам нашим резултатима, увек је лепо када победите, али више и важније од свега је што смо показали своју обученост, своју спремност и што смо показали да је Војска Србије фактор мира, да са њом може да се сарађује и да из целог света људи долазе зато што цене и поштују Војску Србије и зато што имају шта да науче од Војске Србије", истакао је Вулин.

Министар одбране је истакао да ће у наредном периоду Војска Србије набавити значајан број нових возила.

На такмичењу је учествовало девет екипа и осамнаест такмичара из Србије, Руске Федерације, Италије, БиХ и Мађарске, а током тродневног такмичења возачи су показали знање и вештине које су потребне за ову одговорну и значајну дужност у свакој војсци.

Друго место екипно освојила је екипа Русије, а из оружаних снага Руске Федерације на такмичењу је учествовао и заставник Максим Евдокимов, који са управо завршеног такмичења возача носи позитивне утиске. 

"Руска екипа је освојила друго место у екипном пласману. Веома ми се свидела стаза, која је врло занимљива. Имали смо, такође, и потешкоће, али смо учинили све да их превазиђемо и успели смо да као екипа освојимо друго место", нагласио је Евдокимов. 

Међу учесницима из екипе Италије је и заставник Алесандро Селта, који је истакао да је први пут у Србији, као учесник на овом такмичењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи