Аустријски пензионери ће током јесени уживати у чарима Београда

Више од хиљаду и по аустријских пензионера током јесени ће боравити у Београду седам дана. Наиме, наша престоница је у конкуренцији пет европских градова победила на конкурсу који је расписало највеће аустријско удружење пензионера. Аранжман по особи кошта 670 евра.

Боравак аустријских гостију у нашој земљи је брижљиво осмишљен. Започиње концертом на Коларцу, а онда креће обилазак најзначајнијих туристичких атракција престонице. Планиран је и одлазак у три музеја – "Николе Тесле", Дом Јеврема Грујића и Музеј Илузија, а гости ће уживати и у погледу на Београд са река.

У програму су и излети до Авале, Тополе и неколико градова Војводине. Са туристима ће све време бити млади лиценцирани водичи на немачком језику.

"Сва наша искуства која имамо у том послу преносимо њима од технике рада, односа према туристима, односа специфично према аустријским туристима, па специфичног односа према старијим туристима и да све то што желимо да представимо то и урадимо на најбољи начин", каже Мирко Левајац из Рубикон травела.

Гости ће бити смештени у четири хотела са четири звездице.

"Ми морамо да у сваком моменту имамо медицинску подршку, па смо потписали уговор са респектабилним медицинским установама на све четири локације и они ће по потреби у року од три минута бити у могућности да пруже медицинску услугу путницима", истиче Биљана Радуловић из Топ турса.

Страни туристи у Београду се у просеку задржавају три дана.

"Желимо да повећамо дужину боравка странаца у Београду што је могуће више. У том циљу нам се учинило јако битно да подржимо овај пројекат будући да ће они у Београду боравити седам дана", наводи Александар Сеничић, директор ЈУТЕ.

Љиљана Черовић из Туристичке организације Србије каже да су дуго година радили на промоцији Србије на страном тржишту и да то коначно доноси резултате, а то је препознавање Србије као туристичке земље.

Ако пројекат "Јесен у Београду" буде успешан то ће нам отворити многа врата у Европској унији, а нашу земљу учврстити на европској туристичкој мапи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво