Петру и Александру се остварили снови, студије настављају на Кембриџу и Сасексу

Двојица студената Правног факултета у Нишу наставиће мастер студије у Великој Британији на Универзитетима Кембриџ и Сасекс пошто су добили стипендије британске амбасаде у Београду.

Од октобра, Петар Пешић са Правног факултета у Нишу креће на мастер студије Универзитета у Кембриџу, а његов колега Александар Михајловић на Универзитету Сасекс у Брајтону.

"То је остварење снова. Већ неколико година сам имао жељу да будем студент мастер студија на Универзитету Кембриџ и да тамо наставим своје правне студије. Британска амбасада је након моје апликације одлучила да ми да стипендију", каже Пешић.

Александар Михајловић каже да је Велика Британија идеална земља за наставак студија.

"Определио сам се за Универзитет Сасекс у Брајтону, јер су они једни од водећих у области људских права", истиче Михајловић.

Александар и Петар су први студенти из Ниша који после десетогодишње паузе добијају стипендије британске амбасаде.

Стипендија покрива школарину, трошкове живота и пут.

"Области којима желим да се бавим, пре свега привредно право, односно право инвестиција, чине ми се најпривлачнијим, тако да се надам да ћемо привући још више страних инвеститора", каже Пешић.

Његов колега Михајловић има другачије афинитете.

"Мој фокус ће бити у области истополних породица, односно правног препознавања истополних породица. Велика Британија јесте лидер у Европи и шире, тако да ћу имати прилику да учим од изузетних професора", објашњава Александар Михајловић.

Стипендија обавезује Петра и Александра да се по завршетку студија врате у Србију и примене стечена знања.

број коментара 0 Пошаљи коментар