Министарство одбране: Штрајк глађу неће решити проблем Бристола

Несхватљиво да поједини неодговорни политичари дају лажну наду особама које су остале у некадашњем хотелу "Бристол" да могу незаконито да добију трајни стамбени смештај, саопштило је Министарство одбране које позива станаре да се одмах уселе у понуђени смештај.

"Несхватљиво је да поједини неодговорни политичари изјављују да су забринути за здравље лица која су остала у некадашњем хотелу "Бристол", истовремено их подстичући да ту остану и да и даље траже трајни стамбени смештај мимо закона и процедура које им је Министарство одбране јасно предочило", наводи се у саопштењу.

Како се истиче у писаној изјави портпарола Министарства одбране и Војске Србије мајора Милана Гујанице, таквим поступањем дају лажну наду особама а у "Бристолу" да могу незаконито добити трајни стамбени смештај.

Поводом најављеног штрајка глађу лица која су остала у "Бристолу", Министарство одбране формирало је дежурни медицински тим који неколико пута дневно обилази лица и ако је потребно пружа медицинску помоћ. Током дана екипа је већ извршила здравствени преглед лица, а поред редовних обилазака спремна је да им укаже и хитну медицинску помоћ.

"Позивамо лица која су остала у "Бристолу" да се одмах уселе у станове које су већ обишли у А блоку и у војносамачке хотеле "Звездара" и "Галеб" у Београду, у складу са правима која остварују", истиче мајор Гујаница.

Указује да штрајк глађу неће променити одлуку Министарства одбране да лица у "Бристолу" своје стамбено питање могу решити само у оквиру закона и утврђене процедуре, поштујући јединствену ранг-листу стамбених интересената министарства и Војске Србије на којој је 18.000 људи.

Гујаница наводи се да би доделом трајног стамбеног решења лицима која су остала у "Бристолу" и остали стамбени интересенти имали право да туже Министарство одбране и добију спор.

"Због сличних кршења закона у 2008. години, Министарство одбране је у последње две године исплатило шест милијарди динара на име судских пресуда по тужбама за дискриминацију резервиста. Зато се таква кршења закона неће поновити ни у овом нити у било ком другом случају", закључује се у саопштењу одбране које потписује мајор Гујаница.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво