Весић: Београд коначно добија трг какав доликује престоници

Помоћник градоначелника Горан Весић каже за РТС да ће Београд коначно добити трг какав доликује престонци. По отврању Трга републике одмах ће почети чишћење Споменика кнезу Михаилу.

Весић је гостујући у Београдској хроници рекао да је на Тргу републике постављена је најбоља гранитна плоча. Првог септембра креће и аутобуски и тролејбуски саобраћај, додаје Весић.

"На обновљеном тргу постављени су бесплатни вај-фај, потопуно нова расвета, клупе", додао је Весић.

Весић је најавио да ће се одмах приступити и чишћењу Споменика кнезу Михаилу.

Како је најавио, на Тргу републике ће 6. септембра глумици Народног позоришта одиграће представу.

И Карађорђева улица истог дана биће пуштена у саобраћај, док се истовремено настављју радови на тротоарима и кеју.

Навео је да ће у другој фази обнове, кеј од Београдске тврђаве до Бранковог моста ће поред улице добити сређену бициклистичку стазу и дечја игралишта.

Како је нагласио, није реч о простој обнови већ и новој функцији за пешаке и да ће цела Карађорђева улица добити изглед који је имала између два рата.

Што се тиче пројекта четири булевара (од Рузвелтове до Tадеуша Кошћушка), 1. септембра ће на том потезу прорадити и три велике раскрснице – са Старине Новака, Таковском и Булеваром деспота Стефана.

"Део од Старине Новака до Станоја Главаша биће готов до 1. септембра, до 10. септембра део до Таковске", додаје Весић.

"Радови на потезу од Рузвелтове до Улице 27. марта теку спорије због проблема са водоводним и канализационим цевима које су биле много старије него што је стајало у пројекту. Због тога је било додатних радова, па крај радова на том делу очекујем до краја септембра", навео је помоћник градоначелника.

Како је напоменуо, саобраћај се неће затварати даље од Бајлонијеве пијаце док се на заврше радови до Улице 27. марта.

На примедбу да нема довољно радника, Весић каже да су то лаички ставови истичући да извођачи имају своје рокове, да постоји време за "сазревање" бетона и распоред радова и да различити радници обављају различите фазе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара