Деца из Ранилуга и Партеша посетила Зрењанин

Након обиласка Новог Сада, педесет ученика и њихових наставника из основних школа општина Ранилуг и Партеш са Косова и Метохије, боравило је у Зрењанину. Екскурзија је организована пети пут захваљујући Црвеном крсту Новог Сада и Зрењанина.

Основцима из општина Ранилуг и Партеш са Косова и Метохије дани распуста су једнолични. Забаве за најмлађе скоро да и нема, па им екскурзија попут ове улепшава свакодневницу.

"Углавном смо по цео дан код куће, договоримо се да се негде нађемо са другарима, играмо се и онда се вратимо, помажемо родитељима", каже Анђела Васић из Партеша.

Емилија Поповић из Ранилуга истиче да не иду по овако лепим местима, јер не посећујемо толико далека места у Србији.

У општини Ранилуг захваљујући организацији мреже школа свим ђацима је омогућено да без већих проблема долазе на наставу.

"Конкретно у општини Ранилуг имамо две основне школе, а у сваком селу имамо истурено одељење, тако да малтене свако дете има истурено одељење или школу у свом селу", истиче Владица Аритоновић из општине Ранилуг.

Током боравка у Зрењанину ђаке из Ранилуга и Партеша угостили су у градској организацији Црвеног крста, а потом им организовали и разгледање града.

"Жеља нам је да покажемо што више културно-историјских значајних институција у нашем граду. Обишли смо и спортске објекте. Гледамо да им прикажемо и шта је то што Зрењанин нуди када је у питању забава за најмлађе", наводи Александра Танасијевић из Црвеног крста Зрењанин.

Боравак деце са Косова и Метохије организује Црвени крст Новог Сада, а у оквиру боравка у Војводини већ четири године посећују и Зрењанин, због чега је општина Ранилуг Црвеном крсту Зрењанина уручила захвалницу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво