Борба за Тамарин закон у Крушевцу

У Крушевцу је одржан протестни скуп "Правда за Тамару Милић" који је преко друштвених мрежа организовала истоимена група коју подржава више од 7.000 чланова. Тамара Милић је 1. августа преминула у седмом месецу трудноће, после лечења у крушевачкој болници и нишком Клиничком центру.

Грађани, како је истакнуто на протесту, на овај начин желе јавно да искажу незадовољство радом крушевачке болнице и здравствених установа.

Залажу се за такозвани Тамарин закон који ће заштитити све будуће труднице, мајке, бебе и било чији живот.

"Свакодневно нам се кроз групу јављају људи који причају своје приче које су доживели због лошег здравственог система у нашој земљи", истиче Катарина Станојевић, сестра преминуле Тамаре.

Учесници скупа су изнели конкретне захтеве.

"Тражимо строже и редовније контроле надлежних инспекција и служби које ће испитати и контролисати рад медицинског особља", наглашава организатирка скупа Јасмина Илић.

Преминула након компликација 

Двадесетрогодишња Тамара Милић је због компликација у трудноћи, после четвородневног лечења на гинекологији крушевачке болнице, упућена у Нишки клинички центар.

Како наводе лекари те установе, стигла је у стању развијене сепсе, са акутним респираторним проблемима и поремећајем згрушавања крви.

Њено стање се благо поправило, али је десетог дана лечења због смрти плода извршен абортус. И поред напора лекара и терапије након неколико сати Тамара је преминула.

На резултате клиничке обдукције, која је урађена у Нишу, још увек се чека.

Министарство здравља утврђује околности 

Инспекција Министарства здравља је у Општој болници Крушевац проверавала поступак лечења Тамаре Милић, а завршена је и унутрашња контрола провере стручног рада, сазнаје новинарка РТС-а.

Министарству здравља упућен је и предлог за спровођење спољне провере рада лекара крушевачке болнице који су учествовали у лечењу труднице.

Уколико се утврде пропусти, здравствени радници ће сносити консеквенце предвиђене законом, наводи се у допису Министарства.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара