Најцитиранији српски научник на пријему код Вучића

Председник Србије Александар Вучић примиће у суботу професора Стојана Раденовића у згради Генералног секретаријата председника Републике на Андрићевом венцу.

Професор Стојан Раденовић је један од најцитиранијих математичара света и раније је научне радове потписивао за Универзитет у Београду, али га је у међувремену ангажовао Универзитет краља Сауда у Саудијској Арабији да за њих потписује научне радове.

Како УБ више нема у својим редовима најцитираније истраживаче то је довело ове године до пада на Шангајској листи за 100 места.

Председник Србије недавно је рекао да ће дати све од себе да се проф. Раденовић врати на Универзитет у Београду.

"То је човек којег је Томислав Николић својевремено одликовао на понос наше државе, а ја ћу дати све од себе да за годину дана, када истекну сви ти уговори да га вратим и да потписује све своје научне радове за Србију", навео је раније Вучић.

Универзитет у Београду пао је на овогодишњој Шангајској листи, јер у својим редовима нема више ниједног истраживача који се налазе на светској листи најцитиранијих.

Проф. Раденовић, иначе пензионер, научне радове пише у подрумским просторијама зграде у којој станује на Врачару.

Захваљујући њему, али и проф. Зорану Каделбургу, Универзитет у Београду нашао се међу 300 најбољих у свету 2017. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво