Темерин, кључеви од станова за 20 породица избеглих из БиХ и Хрватске

Потпредседник Владе Ивица Дачић уручио је у Темерину кључеве од станова за 20 породица изграђених у оквиру реализације Регионалног стамбеног програма у Србији.

Реч је породицама које су услед ратних дејстава деведесетих година прошлог века избегле са територије Хрватске и Босне и Херцеговине и које после 25 година имају прилику да се уселе у своје станове и започну нову етапу живота.

"Тиме ћемо покушати да макар делимично надоместимо вашу бол за изгубљеним огњиштем и тако отворимо врата спокојнијој будућности за све вас", рекао је Ивица Дачић у Темерину. 

Регионални стамбени програм - Потпројекат 4, који се реализује у сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције и локалном самоуправом, у случају Темерина на челу са председником општине Ђуром Жигом, вредан је 18,6 милиона евра, од чега је 16,6 милиона евра донаторских средстава, док два милиона евра представља националну контрибуцију Србије, навео је Дачић.

У оквиру овог Потпројекта предвиђено је да се изграде станови у 13 градова, а у некима од њих, као што су Ариље, Зрењанин, Лозница, Кладово, Неготин и Врњачка Бања, већ су подељени кључеви станова.

"Влада Србије учествује у Регионалном стамбеном програму са укупно 25,3 милиона евра, при чему се највећи део средстава улаже у земљиште и пратећу инфраструктуру у јединицама локалне самоуправе где се граде станови за избеглице. Такође, у оквиру наведених потпројеката обезбеђена су средства за решавање стамбених потреба за више од 7.000 избегличких породица. Укупна одобрена бесповратна средства износе 127 милиона евра", навео је Дачић.

Како је напоменуо, програм не би био могућ без Европске уније која је највећи донатор Регионалног стамбеног програма, Развојне банке Савета Европе, која распоређује и додељује средства за наше сународнике, као ни без САД и других билатералних донатора, саопштило је Министарство спољних послова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи