"Очекиване гужве на деоници Барич–Умка, користити и алтернативне правце до ауто-пута"

Од недеље увече возачи користе нови ауто-пут "Милош Велики". Поносни су у "Путевима Србије" на број возила која су у првим сатима и данима прошла том саобраћајницом. Ипак, иако има четири начина да се до Мислођина, то јест укључења на ауто-пут стигне, сви они у последњој деоници воде кроз Обреновац. Председник Општине Обреновац Мирослав Чучковић каже за РТС да је био очекиван појачан саобраћај, као и да је првог дана на деоници Барич–Умка био саобраћајни колапс. Ипак, у наредним данима због промовисања алтернативних праваца који воде до ауто-пута саобраћај се нормализовао.

Мирослав Чучковић је, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, навео да "Путеви Србије" редовно броје саобраћај на деоници Барич–Умка и да је дневно у просеку то неких 13.970 возила, као и да се ради о Обреновчанима који одлазе и враћају се из Београда сваког дана.

"На ту цифру се сада надовезало неких све укупнo 20.200 возила који су прошли за ових неколико дана од отварања ауто-пута и ми смо гледали по сегментима у највећем шпицу од 12 до 16 часова "Путеви Србије" су избројали првог дана када се отворио пут 4.700 возила, а другог дана близу 4.000 возила", додао је Чучковић.

Указао је да је први дан након отварања ауто-пута саобраћајни колапс био на сваком метру од Обреновца до Београда, кроз Барич и Умку, док је јуче саобраћај у потпуности нормално функционисао.

"Ми ћемо сада наредних неколико дана да пратимо те трендове броја возила и понашање учесника у саобраћају", истакао је Чучковић.

Навео је да на то смањење гужви утиче неколико ствари, а најпре то да су испомовисани алтернативни правци који воде до укључења на ауто-пут.

"То су путеви које су 'Путеви Србија' изградили у потпуности нове, мислим на Малу Моштаницу–Велику Моштаницу–Вранић–ауто-пут или су рехабилитовали старе кроз Вранић, Дражевац или кроз Конатице, Дражевац до самог ауто-пута", рекао је Чучковић.

"На ауто-пут се најбрже сада може доћи, поред трасе Барич–Умка, ако кренете Ибарском магистралом и после Липовачке шуме скренете десно, ми смо као општина финансирали постављање свих путоказа да се до ауто-пута стигне или у Вранићу директно десно са Ибарске магистрале и силазите после 17 километара на ауто-пут", објаснио је Чучковић.

Указао је да је на деоници до ауто-пута појачано присуство и саобраћајне полиције, као да је нови режим рада семафора у Баричи и Умци.

Треба водити рачуна и о безбедносном аспекту сада када је појачан саобраћај ка Обреновцу, каже Чучковић.

Указао је да се на том правцу налази основна школа и вртић у Баричу и на Умци и да је присуство саобраћајне полиције заједно са едукацијом свих родитеља и деце, као и присуство школског полицајца веома важно.

"Оно што је добро за безбедност пешака јесте да с обзиром да је појачан интезитет саобраћаја иде се прописаном брзином од 40-50 километара на сат", додао је Чучковић.

Нагласио је да ће од децембра бити отворена деоница Сурчин–Обреновац, као и да ће тада бити растерећен саобраћај.

"Ради се пуном паром, 24 сата, мост преко две реке је у потпуности завршен, сада се ради завршно асфалтирање и стављање ограда на тај мост", рекао је Чучковић.

Објаснио је да је путарина остављена после наплатне рампе у Великом пољу у Обреновцу, што значи да ће потпуно бити бесплатно од Београда до Обреновца преко Сурчина када се отвори та деоница.

Истакао је да је потписан и уговор за изградњу деонице Сурчин–Нови Београд, што је такође веома значајно.

"Када се буде забршио комплетан ауто-пут ка Сурчину и Новом Београду сигурно ће доћи и до прерасподеле возила која иду на линијама јавног превоза на релацији Обреновац–Београд", закључио је Чучковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво