Седамсто километара бициклом за помоћ малом Страхињи

Тројица младих Ваљеваца, Никола, Александар и Иван, покренули су хуманитарну акцију како би прикупили новац за слушни апарат и операцију троипогодишњег Страхиње Миленковића из Лебана. Они ће возити бицикл седамсто километара за Страхињу под слоганом "Вози бицикл – продужи живот".

Ваљевци Никола Томић, Александар Симић и Иван Мишковић од фебруара су возећи бицикл имали шест успешних хуманитарних акција. Прикупљали су новац и однели лично на адресе родитеља болесних малишана. Са вољом се припремају да возе 700 километара да би Страхиња Миленковић из Лебана, који има три и по године, могао да чује и почне да говори.

Никола Томић наводи да Страхиња има рок од шест до осам месеци да се кохални имплант угради у њега да би по први пут чуо глас својих сестара, родитеља и својих најмилијих.

"Зато потрудите се да ме контактирате, мене и моје другаре преко друштвених мрежа да што пре скупимо новац", поручује Томић.

"Возимо седамсто километара од Ваљева преко Републике Српске до Будве. Четири дана путујемо. Овим путем желео бих да се захвалим спонзорима. Имамо девет спонзора који нас прате у овом хуманом гесту за малог Страхињу", каже Александар Симић.

Никола, Александар и Иван запослени су у једној ваљевској трговачкој фирми. Бицикл возе рекреативно.

"Нисмо чланови никакве хуманитарне организације, него једноставно возимо бицикл из задовољства. Кроз нашу вожњу скупљамо добровољни прилог деци којој је хуманитарна помоћ потребна", указује Иван Машковић.

Операција која је неопходна да би мали Страхиња могао да чује, примењује се код деце до четврте године. Због тога је овој тројици хуманих момака веома важно да акција прикупљања помоћи буде успешна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво