Како избећи гужву до укључења на ауто-пут "Милош Велики"

Након што је отворен ауто-пут "Милош Велики, екипа РТС-а је код петље Мислођин разговарала са возачима и проверила има ли гужви на путу од Београда до Обреновца и који су алтернативни правци да се стигне до тог места.

Од синоћ до раних јутрањих часова, од како је отворен ауто-пут "Милош Велики", њиме је прошло 5.500 хиљада возила. Данас у току дана број се повећао, негде око 10.000 возила се очекује на овом путном правцу.

Оно што треба рећи, то је да до 1. септембра на овој деоници неће бити наплаћивана путарина, Тако да, ако наиђете на наплатне рампе, слободно их прођите до 1. септембра.

Возачи који су користили ауто-пут кажу да су овакву вожњу до Чачка одавно желели. Искуства су им веома позитивна а уживали су и у пределима.

Утисак једино квари пут до ауто-пута. На старом Обреновачком путу толика је гужва да градски аутобуси касне и до пола сата.

Екипи РТС-а за тридесетак километара од Београдског сајма до Мислођина требало је 45 минута.

Други пут којим можете стићи до Обреновца, погоднији је за возаче који долазе са севера, а почиње код Београдског аеродрома и иде преко Јакова и Бољевца. Дужи је али с мање гужве, па смо га прошли за 35 минута.

Зато у Општини Обреновац траже да градски превоз иде преко моста код Бољевца и до Сурчина.

"Један од алтернативних праваца је и овај, јер велики број Обреновчана је запослен на аеродрому, и велики број деце из Сурчина долази у наше средње школе, јер у Сурчину не постоје средње школе, па велики број деце из Сурчина долази сваког дана", каже Мирко Вранешевић, председник Скупштине општине Обреновац.

Стручњаци упозоравају на опрез у вожњи, јер пут до Обреновца иде кроз бројна насеља – Умку, Моштаницу и Барич.

"Јако је битно да се крећемо прописаном брзином, пре свега због пешака у тим насељима. Зато ја молим возаче да смање бризну, а родитеље да децу упозоре да ће бити све више камиона, аутомобила и аутобуса на овом путном правцу", истиче Дамир Окановић из Кмитета за безбедност саобраћаја.

На пут "Милош Велики" можете да се укључите и на пелтљама Уб и Лајковац, па коме је лакше, може део пута да иде Ибарском магистралом и избегне гужву код Обреновца.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво