Новог ауто-пута још нема на апликацијама за навигацију, пратите саобраћајне знаке

Прва возила су прошла новом деоницом ауто-пута "Милош Велики". Да би се од Обреновца стигло до Чачка сада је потребно око сат времена. Екипе РТС-а проверавале су како је овог јутра на наплатној станици у Мислођину и у оперативном центру у Љигу.

Неколико хиљада возила је већ прошло кроз наплатну рампу и укључило се на ауто-пут у Мислођину.

Возачи са којима је екипа РТС-а разговарала су добро информисани и задовољни што ће им до Чачка требати свега сат времена.

Због ауто-пута ће, међутим, бити оптерећенија места од Чукаричке падине до Барича. 

Дамир Окановић из Комитета за безбедност саобраћаја каже да возачи сада пролазе кроз Умку и Моштаницу, које су насељена места, и да морају да воде рачуна о дозвољеној брзини због пешака.

У децембру би ситуација требало да се промени јер ће бити отворена нова деоница Сурчин–Обреновац.

Нов ауто-пут је урађен по савременим стандардима, али возачи морају бити савесни и пажљиви. Окановић се нада да ће статистика Ибарске магистрале, на којој су од 2001. године 452 особе страдале, отићи у заборав.

Указује и да мобилне апликације које возачи често користе још нису ажуриране и не препознају нови ауто-пут, тако да ће возачи неко време морати да се ослањају на саобраћајну сигнализацију.

Стање је овог јутра редовно и у тунелу Бранчић, кажу у оперативном центру у ком посматрају тај тунел. Иван Терзић, главни инжењер база података, каже да они преко савременог софтвера и система видео-надзора могу на време да уоче све инциденте и благовремено реагују.

"Ово за нас није ништа ново. Већ три године беспрекорно функционишемо у тунелу Шаран. Није било тешких незгода у тунелу и имамо фантастичну сарадњу са свим службама за хитне интервенције", рекао је Терзић.

Путарина се неће наплаћивати до 1. септембра, а затим ће износити 420 динара за путничка возила. Возила ће углавном моћи да достижу брзину до 130 километара на час, али на неким деоницама неће смети да се прелази 80 километара на сат.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво