Српски тенкисти осми на војним играма, дронови и ватромет у завршници

На најзахтевнијем такмичењу Међународних војних игара, "Тенковском биатлону" код Москве, екипа Војске Србије се после полуфиналних трка пласирала на осмо место. Десетар Иван Обреновић, припадник Специјалне бригаде, освојио златну медаљу у конкуренцији мешовитих снајперских парова. На Војном релију, екипа Србије поделила треће место са Белорусијом.

"Од 23 земље ми смо заузели осмо место. Гледано у односу на прошлу годину направили смо корак напред. Формирана су ове године два дивизиона, две квалитативне групе. Задовољан сам нашим резултатом кад видим какве су и колико екипа је остало иза нас. То су земље које имају и по 10 пута више становника од Србије, спрам тога је и величина њихових војски", изјавио је руководилац екипе ВС Раде Адамовић.

Адамовић је додао да се екипе за ово такмичење припремају врло озбиљно и да већина њих има полигоне који су идентични полигону у Алабину, саопштило је Министарство одбране.

Боје српске заставе на овогодишњим Међународним војним играма, од 3. до 17. августа, припадници Војске Србије бранили су у три дисциплине – "Тенковски биатлон", "Војни рели" и "Снајперска граница".

Најбољи резултат остварио је десетар Иван Обреновић, припадник Специјалне бригаде Војске Србије, освајањем првог места и златне медаље у конкуренцији мешовитих снајперских парова са колегом из Оружаних снага Узбекистана.

Медаље у тој категорији најбоље пласираним екипама уручио је министар одбране Александар Вулин, на церемонији затварања "Снајперске границе" у близини града Бреста у Белорусији.

Значајан резултат остварила је екипа Војске Србије на Војном релију, једној од 32 дисциплине на овогодишњим Међународним војним играма, поделивши треће место са екипом Белорусије.

Победник је Руска Федерација, а НР Кина је друга.

"Међународне војне игре 2019", пете по реду, одржане су на 21 полигону у 10 земаља: Русији, Азербејџану, Јерменији, Белорусији, Индији, Ирану, Казахстану, Кини, Монголији и Узбекистану.

Број учесника прешао је 5.000, сврстаних у 223 екипе из 39 земаља Европе, Азије, Африке, Централне и Латинске Америке.

Вулин са Шојгуом

Министар Вулин, који на позив руског колеге Сергеја Шојгуа борави у посети Руској Федерацији, присуствовао је финалној трци "Тенковског биатлона".

Вулин је са Шојгуом претходно обишао штанд Републике Србије у Дому дружбе на којем је представљена наша земља.

Српски министар је свом руском колеги поклонио књиге "20 година од НАТО агресије на СРЈ" и "Српски заповедници у руској војсци", које је издао Медија центар "Одбрана".

Разговарао је на полигону "Алабино" и са члановима екипе Војске Србије на "Тенковском биатлону" и учесницима Фестивала националне културе из Уметничког ансамбла "Станислав Бинички".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво