Сахрањена Слободанка Цаца Алексић

Легендарна редитељка Слободанка Цаца Алексић сахрањена је у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду у присуству породице, колега и поштовалаца њеног дела.

Глумица Сузана Лукић опростила се дирљивим речима исперд капеле пре него што је поворка кренула ка гробу.

"О Цаци говориш док год можеш да причаш, а и то не би било довољно. Дошла сам као девојчица пре више од деценију у Пуж. Одмах ме је примила у своју породицу. Тај див од жене који ни тада није дозволио да се једно младо биће нервира, да не може да спава, да пати. Е, таква је била наша Цаца, Слободанка Алексић, та која је узела мене, њено будуће патуљче", рекла је Лукићева.

Додаје да је у сваком оставила велики траг.

"Цаца у некима од нас није оставила само траг, она је оставила планине, мора, пространства... Наша Цаца и њен Бранко и њихов Пуж, наш Пуж", истакла је Лукићева.

Пре сахране је у Позориштанцу Пуж одржана комеморација поводом смрти Слободанке Цаце Алексић.

Редитељка Слободанка Цаца Алексић преминула је пре три дана након кратке и тешке болести.

Рођена је 1941. године у Београду.

Почела је да режира у Зрењанинском позоришту, а затим у Атељеу 212, у Народном позоришту, Београдском драмском позоришту.

Са својим супругом Бранком Милићевићем основала је Позориште Пуж, чији је била први директор све до 2005. године и у коме је радила до своје смрти.

Представе за децу које је режирала имале су огроман успех о којем сведоче и бројне награде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво