Медицинској сестри из Звечанске уручен отказ

Медицинској сестри Ђ. А. из Центра за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској улици, која посао није обављала у складу са прописима, у петак је званично уручено решење о раскиду радног односа, потврђено је за "Политику" у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Половином јула на интернету се појавио снимак на којем се види како Ђ. А. једно од деце баца у креветац, а потом мобилним телефоном слика друге малишане.

Непосредно пре него што је за лист потврђено да је њој уручен отказ, у центру у Звечанској је одржан и проширени колегијум ове установе којем је, осим директора установе Зорана Милачића и више руководилаца, присуствовао и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић.

"Састали смо се како бисмо сагледали све аспекте онога што се недавно дешавало и које су последице тога. Сам дисциплински поступак је урађен према прописима. Чекали смо да цео поступак стигне до краја, па да се тек онда састанемо. Једино што је, да бисмо испоштовали све ове процедуре, све ово морало да траје неколико недеља. После свега, ово показује да ће сви који крше правила бити санкционисани у складу са законом", рекао је Ђорђевић после састанка.

Додао је и да, кад је реч о људима који у овој установи посвећено раде дан и ноћ, треба да знају да имају његову подршку и да ће увек да стане иза њих.

"Они се баве послом за који је потребна љубав коју новац не може да плати", навео је министар.

Руководиоци у центру истакли су да су и они у оквиру свог програмског тима једногласно оценили да је Ђ. А. неадекватно реаговала.

Ђорђевић и запослени у центру сагласили су се и у томе да је овакво поступање једног од запослених ипак изолован случај и да није права слика установе која се деценијама брине о добробити младих, наводи Политика.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво