Шта нова зграда КЦС значи пацијентима, а шта лекарима

У току је реконструкција Клиничког центра Србије која је почела пре девет месеци, а која обухвата обнову старе и изградњу нове зграде. Велики део посла је готов - завршена је изградња нове зграде. Клинички центар добиће 27.000 квадратних метара простора који ће бити најмодерније опремљени, са најбољим могућим условима за рад, преглед и терапију пацијената, рекао је за РТС професор Милика Ашанин.

Нова зграда Клиничког центра Србије имаће нови Ургентни центар, реновирану Поликлинику, нову лабораторију, нови хируршки блок са 20 од укупно 30 операционих сала.

Директор Клиничког центра Србије Милика Ашанин рекао је за РТС да је завршена градња нове куле Клиничког центра Србије, а то је грађевински подухват.

"За пет месеци и десет дана уграђена је оволика конструкција са 12 етажа 2,5 месеца пре свих извођачких рокова", рекао је проф. Ашанин.

"Клинички центар добиће 27.000 простора који ће бити најамодерније опремљени са најбољим могућим условима за рад, преглед и терапију пацијената", рекао је професор.

Добија се и 500 кревета, од чега 150 кревета интензивне неге, 50 кревета дневне болнице, 20 операционих сала, одељење за ангиографију и нову лабораторију, истакао је Ашанин.

Указује да је на овом објекту радило свакодневно око 250 до 300 радника. Ови радови се настављају у истом темпу.

"Скинули су до сада 13.000 метара квадратрних фасаде и настављају се радови на фасади и на крову. Истовремено се ради и технички блок одакле крећу све инсталације", каже Ашанин. 

Пре месец дана је отворен и приступни пут између Клиничког центра Србије и Хитне помоћи. То је, како истиче Ашанин, био стратешки потез јер је отоврен четврти улаз за Клинички центар Србије.

"Сада су пацијенти из Хитне помоћи за пар минута у КЦС, а тешки болесници који долазе из града и из унутрашњости на најкраћи начин улазе у КЦС", каже Ашанин.

Годишње Клинички центар Србије збрине око милион пацијената, сваки трећи је из унутрашњости.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво