Нова кућа за Ристиће, радост и срећа на дечијим лицима

Срби на Косову и Метохији, посебно они у селима, после 1999. године живе у тешким условима. До посла готово и да не могу да дођу, Албанци им узурпирају земљу, тешко обнављају своје домове. Хуманост на делу показали су у организацији "Срби за Србе". Шесточлана породица Ристић у селу Братиловцу код Косовске Каменице, добила је нову кућу.

Две сестре и два брата. Најстарији Лазар треба да крене у трећи разред.

"До сада сам спавао са братом и мајком. Од сада ћу спавати у новој соби у кревету сам", рекао је Лазар Ристић.

У кући Ристића ново купатило, соба за девојчице, пространа дневна соба са кухињом. Родитељи нису способни да се брину о њима. Бригу о деци преузеће стриц.

Пред њим су међутим нови изазови, јер децу треба школовати.

"Биће ми тешко, овде су зиме сурове, пута нема, током целе године пут није проходан", казао је Новица Ристић.

Не чекајући проходан пут, за кућу Ристића побринули су се хуманитарци из организације "Срби за Србе", на сугестију Епархије рашко-призренске.

"Оно што је најважније је да су деца задовољна и срећна, да су добила неке услове живота који су достојни колико-толико 21. века и велику захвалност дугујемо десетинама хиљада донатора наше организације како из Србије, тако и широм света", рекао је Игор Рашила из организације "Срби за Србе".

Ристићи су од донатора добили и православну икону из Хиландара. Уручио им је бивши кошаркашки репрезентативац Србије Марко Кешељ.

"Крстио сам свог сина у манастиру Дечани. За мене представља велику вредност и велики догађај сваки пут када имам прилику да присуствујем овако неком догађају на КиМ", истакао је Кешељ.

Организација "Срби за Србе" најављује градњу још једне куће. Камен темељац деветочланој породици Савић у Коретишту код Гњилана положиће данас.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво