Све више страних туриста у Пролом бањи – у чему је тајна?

Пролом бања до сада је реализовала више од пет хиљада ваучера које за летовање у Србији даје Влада Републике Србије. Ову бању годишње посети више од 30 хиљада туриста, а све је више странаца који већ сада резервишу место за наредну годину.

Ове године, у Пролом бањи тражи се место више. Бања је све привлачнија младима, а осим домаћих, све је више посећују и страни гости који долазе због лечења, рекреације и уживања у нетакнутој природи. Овде најчешће бораве Бугари, Македонци, Швеђани, Французи и Руси.

"За Пролом Бању смо сазнали од наших пријатеља који већ пет година долазе овде. Све нам се допада, храна, природа, вода, све", каже Ирина Болохончева из Санкт Петербурга.

Марко Бабић из Београда каже да је ваздух чист, да је здрава и нетакнута природа и да људи могу лепо да се одморе и уживају у миру.

Поред извора лековитих вода отворених и затворених базена, туристима су на располагању и стазе здравља шумовитом Радан планином, као и излети до Ђавоље вароши и бројних културно-историјских знаменитости овог краја.

"Сваког дана иммо организацију, тако да ја сам конкретно ишла у Ђавољу варош, онда сам била у етно селу, прошетала сам до Лазарице", каже Драгица Дрманац из Крагујевца.

Како би изашли у сусрет захтевима гостију, домаћини су обезбедили нове садржаје, па се овог лета у бањи тражи место више.

"Резултат овако великог интересовања су бројне инвестиције које смо имали претходних година на подизању нивоа квалитета услуга, али ту су наравно i вредносни ваучери владе Републике Србије где смо и ове године били у топ три дестинације по броју реализованих ваучера", каже Славиша Јовановић из, АД "Планинка" из Куршумлије.

Годишње ову бању посети 30 хиљада туриста и оствари се више од 80 хиљада ноћења, а четвртина гостију је из иностранства.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво