Надоградњом и издавањем до прихода од склоништа

Од 1.442 у протеклих 14 година надзидано је само осам. Трећина је у закупу а још 500 је погодно за издавање. Да би била рентабилна потребна је надзиђивање или пренамена.

Већ седам година ЈП "Склоништа" су у минусу. Прошле године - више од 100 милиона динара. Месечни приходи су око 14 милиона. Решење проблема виде, кажу, у надзиђивању склоништа.

"Путем надзиђивања увећали смо приход Републике Србије, односно дошли до неког прилива новца од стране издавања. Самим тим, сматрам, да тамо где нема довољно простора по локалним самоуправама и тај сегмент спустимо на тај ниво да где год може да се направи надоградња. А тамо где нема могућности за надоградњу, можда нешто привредног карактера, нека играоница, обданиште и слично", каже директор ЈП "Склоништа" Небојша Стојановић .

Од 1.442 склоништа, издаје се трећина по просечној цени од 180 динара по квадратном метру, без пдв-а. ЈП "Склоништа" издају и око 3.500 квадратних метара пословног простора по цени од 1.200 динара.

"Одприлике 500 је погодно за издавање, тренутно је издато 290. Остатак склоништа који није издат и који су у понуди, а нудимо их путем јавног оглашавања у дневним листовима, нису погодна за издавање јер или немају мокри чвор или немају висину. То су специфични објекти, висина склоништа је од 2,3 до2,6 метара, или имају лош прилаз", наводи Љиљана Ашковић из ЈП "Склоништа".

Уговор о закупу се закључује на пет година и обавезно се наводи намена. Пренамена може бити одобрена само уз сагласност Републичке дирекције за имовину и Надзорног одбора предузећа. Међу закупцима је и много јавних бележника.

"Наши закупци тренутно у склоништима су или магацини или архиве или спортске делатности, неки клубови и тако даље", каже Ашковићева.

У протеклих 14 година ово Јавно предузеће надзидало је осам склоништа. Међу њима је и објекат на Новом Београду где је седиште самог предузећа. Због дугогодишњег минуса, кажу, и половину тог простора морали су да дају у закуп.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара