Чекали сте ласт минит понуду? Овог лета немате среће

Сви који су чекали последњи тренутак и најјефтиније ласт минит понуде, остали су без могућности да јефтино летују. После лошег почетка сезоне, ових дана скоро сви туристички аранжмани за август и септембар су продати.

До пре седам дана излози туристичких агенција били су излепљени ласт минит понудама и многи грађани су искористили ту прилику да јефтиније летују.

Агенције су продале део аранжмана и донекле поправиле лошу статистику која је бележила пад продаје од шест одсто, а за Грчку чак 11 процената, у односу на исти период прошле године.

Међутим, почетком августа и најавом врелих дана све се променило.

"Туристички аранжмани су кренули стидљиво у јуну месецу, међутим, моја процена је да ће август и септембар бити најбољи последњих пет година јер су распродати аранжмани за Грчку, Шпанију у Италију", каже Љубиша Нешовановић из агенције "Робинсон".

Иако су аранжмани и ванпансионска потрошња у Грчкој поскупели, ова земља је најтраженија дестинација и за наше и за европске туристе.

Благи раст цена може се очекивати, кажу стручњаци, и наредних година због све већег броја туриста из Румуније и Бугарске, које заједно имају тридесетак милиона становника и чији су грађани ранијих година углавном били окренути домаћем туризму.

"Ласт минит понуда је било у јуну и јулу када је било слободних капацитета, сада се аранжмани продају по пуној цени јер се тражи место више у авионима, али и слободни капацитети како у Грчкој, тако и Италији и Шпанији", рекао је Нешовановић. 

После Грчке, нашим грађанима су најомиљенији Турска и Египат за које је продато 30 одсто више аранжмана у односу на исти период прошле године.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи